ua en ru

США засуджують насильство з боку групи осіб, відомої як "titushki", - Держдеп

США висловлюють крайню стурбованість у зв'язку зі зростанням насильства на вулицях Києва, яке призвело до людських жертв, зокрема смерті двох демонстрантів.

США висловлюють крайню стурбованість у зв'язку зі зростанням насильства на вулицях Києва, яке призвело до людських жертв, зокрема смерті двох демонстрантів. Про це йдеться в заяві прес-служби Держдепартаменту США.

"Ми закликаємо всі сторони до негайної деескалації ситуації і незастосування насильства. Зростання напруженості в Україні є прямим наслідком відмови української влади вступити в реальний діалог і прийняття антидемократичних законів 16 січня", - йдеться в заяві.

"Однак агресивні дії членів крайньо-правої групи "Правий сектор" неприйнятні, вони ускладнюють ситуацію на вулицях і підривають мирні зусилля демонстрантів. Ми також засуджуємо насильство з боку неофіційної групи, відомої як "titushki", - заявляє Держдеп.

США також засуджують цілеспрямований напад на журналістів і мирних демонстрантів, включаючи затримання. "Майдан - це рух у дусі ненасильства, що ми рішуче підтримуємо", - підкреслює Держдеп.

США закликають владу України скасувати антидемократичне законодавство і розпочати національний діалог з опозицією.

"Сполучені Штати вже відкликали візи кілька осіб, відповідальних за акти насильства, і будуть продовжувати розглядати додаткові заходи у відповідь на застосування насильства", - резюмує Держдеп.