ua en ru

США офіційно підтвердили загибель американця в катастрофі Су-27

США офіційно підтвердили загибель американця в катастрофі Су-27 Фото: Су-27УБ (pixabay.com)

Загиблий був членом 144-го бойового крила Національної гвардії Каліфорнії

Повітряні сили Сполучених Штатів Америки офіційно підтвердили, що у катастрофі літака Су-27 у Вінницькій області загинув американський пілот, який служив у складі 144-го бойового крила Національної гвардії США в Каліфорнії. Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу Повітряних сил США.

"Американський військовослужбовець, який потрапив у катастрофу, був членом 144-го бойового крила Національної гвардії Каліфорнії, Фресно, штат Каліфорнія", - йдеться у повідомленні.

Американський генерал, один з командувачів на військових навчаннях "Чисте небо" в Україні Клей Гларрісон висловив співчуття у зв'язку з загибеллю пілотів.

"Це сумний день для США та для України. Ми висловлюємо наші глибокі співчуття родині, друзям та товаришам обох загиблих пілотів", - заявив він.

Нагадаємо, раніше про смерть американського підполковника повідомляли американські ЗМІ.

Разом з американським пілотом під час навчань загинув український пілот полковник Іван Петренко, який був заступником командира повітряного командування "Схід" з авіації.

Винищувач Су-27 розбився 16 жовтня у Вінницькій області.

Як уточнили в Міністерстві оборони України, катастрофа сталася в районі с. Уланов між населеними пунктами Хмільник та Бердичів. Під час виконання навчально-бойового польоту впав літак Су-27УБ Повітряних Сил Збройних Сил України.