ua en ru

США мають намір ввести нові санкції проти Ірану

США мають намір ввести нові санкції проти Ірану Фото: США (tweeter.com/radiosvoboda)

У новий список санкцій будуть включені 16 іранських організацій

Адміністрація США планує ввести найближчим часом нові санкції проти Ірану в зв'язку з його програмою розробки балістичних ракет. Про це повідомляє видання The Washington Free Beacon з посиланням на представника Білого дому.

У Білому домі вважають, що Тегеран нібито порушує "дух угоди" про Спільний всеосяжний план дій (СВПД). Тим не менш, нові обмежувальні заходи не будуть пов'язані з цими домовленостями щодо ядерної програми Ірану.

Нові санкції, за твердженням представника Білого дому, будуть призначені для протидії широкомасштабного нарощування ЗС Ірану, а також його операцій в Сирії та на Близькому Сході в цілому. Їх метою стане Корпус "вартових ісламської революції", іранські офіційні і юридичні особи.

Так, в новий санкційний список будуть включені 16 іранських організацій та люди, які, на думку Вашингтона, "підтримують протиправну і злочинну діяльність Тегерана в регіоні".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль виступає проти угоди Росії і США з приводу перемир'я на південному заході Сирії через зміцнення позицій Ірану в регіоні.