ua en ru

США зволікають з вирішенням фіскальної кризи, - МВФ

На думку керівництва МВФ, американська влада повинна активізувати свої зусилля щодо рішення проблеми так званого "фіскального обриву". Мова йде про автоматичне закінчення низки податкових пільг на початку 2013 р., що призведе до різкого підвищення податків в США. Про це повідомляє "Росія 24".

З критикою повільності американської влади виступила друга людина в Міжнародному валютному фонді. На думку першого заступника директора-розпорядника МВФ Девіда Ліптона, нездатність політичних партій досягти швидкого і адекватного компромісу з питання "фіскального обриву" загрожує серйозними наслідками. В результаті високої невизначеності в економіці США знизиться рівень фінансових інвестицій і сповільняться загальні темпи зростання ВВП.

"На мій погляд, влада США повинні по можливості активізувати свої зусилля за рішенням проблеми "фіскального обриву". Ми бачимо, що з цього питання як і раніше немає якого-небудь істотного прогресу і це призводить до збереження високої невизначеності як для американських споживачів, так і для потенційних інвесторів. Обидві партії в Конгресі повинні показати, що вони готові співробітничати, і почати працювати в цьому напрямі", - Ліптон.

Він також відзначив, що демократи і республіканці в цілому поки не готові до компромісу. Тому новообраному Президентові США відразу після виборів на початку листопада необхідно буде закликати законодавців до активнішої спільної роботи з цієї проблеми. Варто відзначити, що раніше Девід Ліптон працював в американському Мінфіні при адміністрації Клінтона, згодом займав посаду радника з економіки Президента Обами.

Читайте також: Голова МВФ вдячний країнам Персидської затоки за заборону нафтових цін