ua en ru

США будуть проводити відносно КНДР політику "максимального тиску"

США будуть проводити відносно КНДР політику "максимального тиску" Фото: США не буде відповідати військовими заходами на політику КНДР

Метою політики США є ядерне роззброєння Північної Кореї

Влада США вирішила проводити відносно КНДР політику "максимального тиску", при взаємодії з іншими країнами. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерела.

США не будуть відповідати військовими заходами на випробування КНДР ядерної зброї. Однак плани Вашингтона можуть помінятися, якщо КНДР вирішить завдати удару по Південній Кореї або Японії.

За словами джерел агентства, радники Трампа розглянули безліч варіантів, як змусити Північну Корею відмовитися від ядерної програми. Серед них - військове втручання і скинення керівництва країни.

Як наголошується в повідомленні, в результаті Білий дім зупинився на ідеї, схожою з політикою минулого адміністрації. Таким чином, акцент у своїй політиці Білий дім зробить на посилення тиску на Пхеньян при підтримці з боку Китаю. Також США сподіваються, що китай і Росія підтримають в ООН введення більш жорстких санкцій проти КНДР, якщо та проведе чергові випробування ядерної зброї.

В результаті такої політики США, пояснило джерело, повинно відбутися ядерне роззброєння Північної Кореї.

Нагадаємо, Китай скасував частину рейсів до столиці КНДР.