ua en ru

У США 20 годин допитували екс-радника Трампа

У США 20 годин допитували екс-радника Трампа Фото: Роберт Мюллер, спецпрокурор США (The White House)

Головною темою була так звана "російська справа"

Колишній головний стратег передвиборної кампанії Дональда Трампа Стівен Бэннон протягом минулого тижня кілька разів давав свідчення по "російському справі". Про це повідомляє німецьке видання Deutsche Welle.

На цей раз показання вислуховував Роберт Мюллер, який розслідує можливе втручання Росії у президентську кампанію у США в 2016 році. Як повідомляється, в цілому Бэннон відповідав на питання спецпрокурора і його слідчих не менше 20 годин. Однак ніяки подробиці при цьому не повідомляються.

Також, в четвер Бэннон дав свідчення комітету палати представників конгресу США по розвідці.

Як повідомляється, екс-радник Трампа відмовився відповідати на багато питань і по суті Бэннон висловився лише на теми, на висвітлення яких він отримав дозвіл адміністрації Білого дому.

Варто відзначити, що це була вже друга зустріч Бэннона з членами комітету. 17 січня він відмовився відповідати на питання комітету про свою роботу в адміністрації як у період президентства Трампа, так і в період передачі влади.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент США Дональд Трамп підтвердив свою готовність під присягою свідчити про втручання РФ вибори країни. Зокрема, він заявив, що готовий відповісти на запитання спеціального прокурора Роберта Мюллера в рамках його розслідування.