ua en ru

Терміни виконання Грецією програм реформ можуть бути переглянуті, - МЗС Німеччини

Програми реформ в Греції не будуть переглянуті, однак можливий перегляд строків їх проведення, враховуючи перемогу на виборах у Греції партії, готової дотримуватися умов угоди. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле, передає "Росія 24".

"Суть реформи не підлягає обговоренню. Все, що уряд буде проводити в життя, має дотримуватися умов, узгоджених з Європою. Я задоволений результатом виборів, але робота ще не закінчена, - сказав Вестервелле. - Очевидно, що у зв'язку з виборами було втрачено час, і ми повинні говорити про те, як це впливає на проведення реформ. Ми готові говорити про терміни, так як не можемо ігнорувати втрачених тижнів, і ми не хочемо, щоб люди страждали через це".

Згідно з попередніми даними з перевагою більше ніж у 4% на виборах до парламенту перемагає правоцентристська партія "Нова демократія".

Партія набрала більше 30%, що дозволяє їй отримати 131 місце в парламенті, у той час як головний супротивник угод з МВФ і ЄС - коаліція радикальних лівих сил СИРИЗА - набирає лише 26%, що дозволить їй отримати 69 парламентських місць. Партія колишнього міністра фінансів Эвангелоса Венизелоса "Всегрецький соціалістичний рух (ПАСОК) набирає 12,9% - 34 місця в парламенті.