ua en ru

Серед загиблих в АТО бійців, 25% померли від пошкоджень внутрішніх органів, - Міноборони

Заяви про те, що 9 з 10 українських бійців в зоні АТО вмирають від кровотечі, не відповідають дійсності. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив глава Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України Віталій Андронатій.

За його словами, згідно з даними бюро медичної експертизи, яке займалося загиблими, встановлено, що практично кожен четвертий загиблий (24,3%) отримав поранення тулуба, грудей, живота, таза з ушкодженнями і руйнуваннями внутрішніх органів.

"15,2% бійців загинули в результаті поранення голови з руйнуванням головного мозку та переломів кісток черепа; 10,3% - в результаті руйнування всього тіла від одночасного впливу тупих предметів та фактора вибуху при падінні повітряних транспортних засобів; 5,8% - у результаті впливу фактора вибуху, який призвів до руйнування тіла. 5,1% - у результаті поранення кінцівок, у тому числі їх руйнування і від'єднання з ушкодженнями магістральних судин і гострої масивної крововтрати, 2,2% - у результаті поранення шиї з пошкодженням магістральних кровоносних судин, шийних хребців і спинного мозку", - повідомив Андронатій.