ua en ru

Серед нападників на інкасаторів бійці "Азову" й росіяни, - Грицак

Серед нападників на інкасаторів бійці "Азову" й росіяни, - Грицак Фото: затримання нападників на інкасаторів

Загиблий нападник був громадянином Латвії

Стали відомі подробиці про затриманих нападників на інкасаторів "Ощадбанку" в Запорізькій області. Серед них - громадянин Росії, повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Один із затриманих, скажімо так, до недавнього часу був громадянином Росії, це важливо, який нещодавно отримав громадянство України, і другий на сьогодні є громадянином Росії, а той, хто загинув, взагалі був латишем", - зазначив Грицак.

За його словами, заходи щодо затримання інших членів банди тривають.

"Принаймні, перевіряється причетність групи до скоєння 10 розбійних нападів і грабежів із застосуванням зброї на території Запорізької та інших областей. За підтримки Нацполіції ми провели низку слідчих дій за місцем постійного перебування членів групи. Вилучили речові докази, які можуть свідчити про причетність членів групи до раніше скоєних злочинів", - доповів глава СБУ.


Своєю чергою перший заступник голови Національної поліції Вадим Троян уточнив, що один із затриманих - військовослужбовець Національної гвардії України, ще один служить, а ще двоє - цивільні.

Водночас, як повідомили у прес-службі Нацгвардії, у результаті проведення спецоперації СБУ затримано 3 особи добровольчого підрозділу "Азов".

"Командування НГУ проводить службову перевірку цього факту та сприятиме всебічному і якісному проведенню розслідування інциденту, пов’язаного з нападом на інкасаторів", - запевнили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчора під Запоріжжям невідомі обстріляли інкасаторів "Ощадбанку", в результаті зіткнення ліквідовано одного з нападників і ще двоє поранені.