ua en ru

Через рік після трагедії Boeing-777 на Донбасі мало що змінилося, - ОБСЄ

Через рік після трагедії Boeing-777 на Донбасі мало що змінилося, - ОБСЄ Фото: Олександр Хуг

В ОБСЄ закликали подвоїти зусилля по встановленню перемир'я

Через рік після трагедії Boeing-777 в ситуації на Донбасі мало що змінилося. Про це в ході брифінгу в Києві повідомив заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг.

"Сьогодні - перша річниця з дня, коли був збитий малайзійський літак MH17. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ відігравала значну роль з перших годин після катастрофи, намагаючись встановити чітку картину того, що могло статися. Що мене вражає, що рік пройшов і наскільки мало змінилося з того часу. Звичайні люди на Донбасі, як і 298 людей, які були на борту цього літака, продовжують вмирати і страждати. І тому я закликаю всі сторони подвоїти свої зусилля для того, щоб домовлятися з іншими і відвести свої сили один від одного для того, щоб сприяти цьому і віддати належне пам'яті жертв літака MH-17", - сказав Хуг.

Разом з тим, Хуг зазначив, що сьогодні в 16:20 СММ ОБСЄ в Україні проведе заходи із вшанування пам'яті загиблих пасажирів і екіпажу літака малайзійський авіаліній.

Нагадаємо, сьогодні в Києві пройшла акція, приурочена до річниці трагедії Boeing 777. Під посольством Нідерландів депутати Верховної Ради і дипломати вшанували пам'ять жертв катастрофи хвилиною мовчання та поклали квіти під стінами посольства.

Крім цього біля місця аварії Boeing 777 в Грабово Донецької області також влаштували мітинг з прапорами ДНР, на якому місцеві жителі звинувачували українську владу.

Boeing-777 зазнав аварії в районі села Грабово на сході Донецької області 17 липня 2014 р.

Тоді загинули всі 298 осіб (283 пасажири і 15 членів екіпажу), що знаходилися на борту авіалайнера. Більшість загиблих були громадянами Нідерландів (192 особи). Також загинули громадяни Малайзії, Австралії, Індонезії, Великобританії, Бельгії, Німеччини, Філіппін, Канади та Нової Зеландії.