ua en ru

Спікер Держдуми РФ заявив, що вбивство Захарченко "обнуляє" Мінські домовленісті

Спікер Держдуми РФ заявив, що вбивство Захарченко "обнуляє" Мінські домовленісті Олександр Захарченко (УНІАН)

В'ячеслав Володін закликав ОБСЄ дати оцінку події

Спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що вбивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка в Донецьку "обнуляє" сенс Мінських домовленостей. Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Це свавілля, яке обнуляє всі ті кроки, які вже кілька років роблять Росія і світова спільнота для припинення війни на південно-сході України", - сказав він.

Володін також закликав ОБСЄ дати оцінку події в Донецьку.

Нагадаємо, ввечері 31 серпня стало відомо про те, що ватажок самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко був смертельно поранений у результаті вибуху в центрі Донецька.

Пізніше в СБУ підтвердили цю інформацію. Незабаром з'явилася інформація про те, що в Донецьку були затримані нібито "українські диверсанти", яких підозрюють у вбивстві Захарченка.

Як повідомляють російські ЗМІ, в РФ порушили кримінальну справу за статтею 361 "акт міжнародного тероризму".

Повідомляється, що після вбивства Захарченко по всьому Донецьку відбуваються масові затримання людей. За словами регіонального координатора Омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павла Лисянського, "затримання вже були на вулицях Бульвар Пушкіна, Артема, Комсомольський проспект, Площа Леніна, р-н Драматичного театру, проспект Гурова, Університетська".