ua en ru

Спецслужба Німеччини заявила про загрозу терактів з боку ІДІЛ

Спецслужба Німеччини заявила про загрозу терактів з боку ІДІЛ Фото: глава відомства по охороні конституції Німеччини Ханс-Георг Маассен попереджає про загрозу терактів

Німецькі спецслужби ведуть стеження за неофіційними мечетями на території країни

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" готують атаки на терроритоиии Німеччини. Про це заявив керівник Федерального відомства по охороні конституції Німеччини Ханс-Георг Маассен на конференції по терористичній загрозі ІДІЛ, передає DW.

За словами Маасена, ІДІЛ планує здійснити теракти на території Німеччини і виступити проти німецьких інтересів. Крім того, в ефірі німецького телеканалу ARD Маассен заявив, що його відомство веде спостереження за близько 90 мечетями в Німеччині.


"Нас турбує те, що в Німеччині є багато ісламістських релігійних громад в мечетях, за якими ми повинні стежити", - зазначив він і додав, що більшість з цих мечетей неофіційні.

"Це - такі собі мечеті на задньому дворі, де самопроголошені імами, самопроголошені еміри збирають навколо себе групу прихильників і вимовляють серед них свої повні ненависті промови та закликають до джихаду", - підкреслив Маассен.

Нагадаємо, ІДІЛ погрожує терактами Меркель.