ua en ru

Спецпроект Гемафонд: банк пуповинної крові запропонував сім'ям учасників АТО особливі умови

Сімейний банк пуповинної крові " Гемафонд запустив проект, в рамках якого діють спеціальні умови на зберігання пуповинної крові пуповини дітей з сімей учасників антитерористичної операції.
Соціальний проект Гемафонду пропонує збереження пуповинної крові пуповини - джерел стовбурових клітин, учасникам АТО, які очікують народження дітей, в банку пуповинної крові зі знижкою 80%. Сім'я може скористатися такою знижкою на пакети передплаченого зберігання пуповинної крові пуповини на 1 і 3 роки. На сьогоднішній день вже 4 ветерана АТО зберегли пуповинну кров і пуповину в рамках даного соціального проекту.
«Ми розуміємо, що пуповинна кров і пуповина - джерела унікального лікувального матеріалу. У той же час учасники АТО знаходяться в зоні ризику - їм з більшою ймовірністю може знадобитися подібне лікування для відновлення», - коментує Андрій Лахтуров, генеральний директор Сімейного банку пуповинної крові, Київ.
З 25 % ймовірністю пуповинна кров дитини може підійди для лікування найближчих родичів, зокрема батьків, тому її збереження - біологічна страховка не тільки для дитини, а і для сім'ї в цілому. А стовбурові клітини, виділені з пуповини, з ще більшою ймовірністю, ніж пуповинна кров, можуть підійти для всіх членів сім'ї.
Нагадаємо, пуповинна кров і пуповина містять різні типи стовбурових клітин. Так, в пуповинній крові переважають гемопоетичні стовбурові клітини, які можуть використовуватися для лікування захворювань крові та імунної системи. У свою чергу з пуповини можливе виділення мезенхімальних стовбурових клітин, які вивчаються в області регенеративної медицини.
Сімейний банк пуповинної крові " ГЕМАФОНД, Україна - ліцензована біотехнологічна компанія, яка з 2005 року надає послугу персоналізованого криосохранения стовбурових клітин пуповинної крові, фрагментів пуповини (з метою виділення мезенхімальних стовбурових клітин) та інших тканин людини. Банк є ініціатором та координатором Всеукраїнської програми застосування пуповинної крові, в рамках якої вже більше 200 дітей з вадами розвитку серця і нервової системи отримали лікування з використанням власної пуповинної крові.