ua en ru

Фахівці ВР побудують новий купол для збору нафти в Мексиканській затоці.

Фахівці британської компанії British Petroleum приступили до будівництва нового куполу для збору нафти, яка виікає в Мексиканську затоку, передає РБК з посиланням на Associated Press. За словами представників компанії, нова конструкція буде меншого розміру, що, можливо, дозволить запобігти скупченню в ній крижаного осаду і бруду.
Нагадаємо, що напередодні інженерам ВР довелося прибрати підводний купол через те, що всередині конструкції почали збиратися льодоподібні кристали. Передбачалося, що купол скоротить витік нафти на дні затоки на 85%. 5 травня фахівці BP за допомогою підводних роботів перекрили одну з трьох витоків на нафтовій свердловині, проте нафта продовжувала надходити в Мексиканську затоку з інтенсивністю приблизно 5 тис. бар. на добу.
BP володіла на правах оренди буровою платформою Deepwater Horizon в Мексиканській затоці, яка вибухнула 20 квітня ц.р. В результаті пожежі на платформі 11 робочих пропали безвісти. 22 квітня бурова установка затонула, в результаті чого з свердловини стала витікати нафта. Президент США Барак Обама назвав те, що відбувається в Мексиканській затоці "потенційно безпрецедентною екологічною катастрофою".