ua en ru

Фахівці "Дніпрогазу" у 2016 провели техобслуговування понад 164 тис. газових приладів

Фахівці "Дніпрогазу" у 2016 провели техобслуговування понад 164 тис. газових приладів Фахівці "Дніпрогазу" у 2016 провели техобслуговування понад 164 тис. газових приладів

Співробітники компанії фіксують чимало порушень

В 2016 році фахівці ПАТ "Дніпрогаз" виконали технічне обслуговування понад 164 тис. газових приладів і 106 тис. планових опрессовок газопроводів. В ході планового технічного обстеження (ПТО) внутрішньобудинкових систем газопостачання було виявлено понад 3,9 тис. порушень, майже половина яких пов'язана з самовільною заміною і втручанням власників в роботу газових приладів, повідомляє прес-служба компанії.

Як наголошується, вкрай важливо, щоб під час ПТО фахівці компанії отримали доступ до газових приладів для їх перевірки, але це не завжди можливо. Так, з початку року зареєстровано 83,7 тисяч фактів недопуску до об'єктів через відсутність мешканців, понад 9,9 тисяч абонентів відмовилися від обстеження газових приладів.

"Найбільш поширені технічні порушення, які виявляють працівники "Дніпрогазу" - самовільна заміна газового обладнання, несправність автоматики безпеки, втручання в роботу димових і вентиляційних каналів, використання застарілого обладнання, - пояснює технічний директор ПАТ "Дніпрогаз" Юрій Безпрозваний. – У відповідності з вимогами Правил безпеки систем газопостачання, з метою запобігання нещасних випадків при виявленні несправностей і для їх усунення необхідно відключати газ".

Крім самовільної заміни газових приладів, співробітники компанії фіксують чимало порушень, пов'язаних з переплануванням кухонь, використанням несертифікованих димовідвідних труб, установкою електричних витяжок у вентиляційних каналах, наявністю різьбових з'єднань і т. д., що створює загрозу безпеки самих споживачів газу.