ua en ru

Врятує життя тисячі людей: в Україні зареєстрували новітній препарат проти туберкульозу

Врятує життя тисячі людей: в Україні зареєстрували новітній препарат проти туберкульозу Фото: в Україні зареєстрували новітній препарат проти туберкульозу (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністерство охорони здоров’я України зареєструвало новітній препарат проти туберкульозу "Претоманід". Він допоможе врятувати життя тисячі важкохворих людей в країні.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я.

Завдяки цьому препарату вдасться скоротити кількість застосувань сильнодійних ліків до 3 прийомів з більш коротким терміном.

"Впровадження нового протитуберкульозного препарату "Претоманід" в Україні ставить на крок ближче до найціннішого - збереження життя близько 1300 людей зі стійкими формами туберкульозу, а також можливості ефективно лікувати не менше 90% людей з туберкульозом відповідно до рекомендованого цільового показника ВООЗ", - пише пресслужба.

Водночас "Претоманід" допоможе знизити рівень поширеності й смертності від стійкого туберкульозу. Сьогодні Україна стала п’ятою країною у світі, яка дозволила використання новітнього препарату.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) схвалило застосування "Претоманіду" ще у 2020 році.

"Залишається якнайшвидше провести всі необхідні процедури для доступу пацієнтів до життєво необхідного лікарського засобу", - додає пресслужба.