ua en ru

Створення системи страхування ризиків сільгоспвиробників призведе до нового етапу розвитку агросектору в Україні, - О.Спілка.

Створення системи страхування ризиків сільгоспвиробників, в якій страхова компанія (СК) бере на себе ризики пов'язані з перезимівлею, посухою, так званими погодними ризиками, приведе до нового етапу розвитку пріоритетної галузі в Україні. Про це в коментарі РБК-Україна сказав голова наглядової ради СК "Оранта" Олег Спілка.
"Дуже важливо законодавчо закріпити практику страхування виробників с/г продукції, за якої держава гарантовано забезпечить повернення сільгоспвиробнику 50% страхового тарифу. Необхідно піти від прямих дотацій, так як державі важко проконтролювати використання бюджетних коштів", - підкреслив О.Спілка.
На його думку, при вирішенні цього завдання держава отримає прогнозовані витрати для компенсації частини тарифу на страхування. "Це - очевидний плюс для якісної підготовки бюджету. А головне в тому, що сільгоспвиробник отримує максимальний захист від страхових компаній", - резюмував голова наглядової ради" Оранти ".