ua en ru

Створення столичного регіону має стати одним з положень нового генерального плану Києва, - Ігор Лисов

Народний депутат України Ігор Лисов впевнений, що створення столичного регіону повинне стати одним з положень нового генерального плану. Про це він заявив в ході онлайн-конференції в РБК-Україна.

Так, відповідаючи на запитання, наскільки тривалим може бути процес створення столичного регіону замість розширення меж Києва за рахунок земель Київської області, Лисов наголосив: «Я думаю, це має бути одне з положень генерального плану. Якщо цей генеральний план буде затверджений Кабінетом міністрів, то він буде прийнятий і його програмою дій... Далі будуть розроблені відповідні положення, відповідні нормативи і не треба буде вносити ніякі зміни до Конституції, або в щось інше. Просто за тими нормативами, які існують для Києва, будуть проживати ті міста-супутники, або ті зони забудов, які сьогодні є... Я думаю, що це питання не є предметом торгу. Тому що це розвиток столиці».

За словами Лисова, ті дачні масиви й житлові комплекси, які є неподалік від Києва, не мають сьогодні популярності, оскільки люди, які спробували жити на відстані 20-30-40 км від Києва відчули на собі дефіцит інженерної транспортної та соціальної інфраструктури. «А якщо сьогодні це робити на нормальній законодавчій базі, робити державне, комунальне і приватне партнерство, звичайно, тоді за правилами міського кадастру буде забудовуватися територія і люди будуть комфортно себе там почувати. Це треба обов'язково робити», - сказав Лисов.

Дивіться також: Онлайн-конференція з народниим депутатом, кандидатом в депутати ВР від Партії регіонів по 211 виборчому округу м. Києва Ігорем Лисовим