ua en ru

Створення опозиційної більшості у ВР малоймовірно, - Ковальчук

Створення опозиційної більшості у Верховній Раді (ВР) України після виборів малоймовірно. Про це голова виборчого штабу партії "Удар" Віталій Ковальчук заявив в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна".

На питання про те, чи можлива опозиційна більшість у ВР, Ковальчук відповів: "На сьогодні вже навряд чи. В тому числі і завдяки "успішним" переговорам. В тому, що ми не домовилися, звичайно, винні обидва. Але є межа розумного компромісу . Якщо нас завжди в переговорах намагаються переконати, що все треба вирішувати за наш рахунок, це неправильно. Киев тому яскраве підтвердження. Чому "Батьківщина" дозволяє розмовляти з "Ударом" з позиції старшого брата? З нами вступили в переговори, коли у нас рейтинг був в 2,5 рази менше. Але, панове-партнери, ситуація змінилася. У нас на сьогодні зрівнянні рейтинги. Більш того, у вас вони стоять, а у нас - зростають".

Крім того, Ковальчук зазначив: "А поки ми можемо чітко заявити: "Удар" - головна альтернатива Партії регіонів (ПР). На всі найближчі роки. Не важливо, якими ми опинимося: першими, другими чи третіми. Ми не будемо створювати більшість із ПР і КПУ ".

Нагадаємо, вчора "Батьківщина" та "Свобода" підписали договір про створення коаліції у Верховній Раді нового скликання. При цьому Віталій Кличко не прибув на церемонію підписання.

Читайте також: "Батьківщина" і "Свобода" підписали договір про створення коаліції в новому парламенті