ua en ru

Уряд Криму зобов'язав виконкоми міськрад і РДА забезпечити оплату населенням ЖКП на рівні не нижче 95% від нарахування до 1 травня 2010 р.

Рада міністрів АР Крим зобов'язала виконавські комітети міських рад і районні державні адміністрації (РДА) в автономії до 1 травня 2010 року забезпечити оплату населенням наданих у період січень-квітень 2010 р. послуг не нижче 95% від нарахування, а також забезпечити в повному об'ємі щомісячну оплату послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, наданих організаціям та установам бюджетної сфери. Про це повідомляє прес-служба уряду Криму за результатами засідання уряду АРК щодо невідкладних заходів стабілізації надання ЖКП у Криму.

Згідно із даним Держкомстату України, рівень оплати населенням житлово-комунальних послуг (ЖКП) у січні-лютому 2010 р. склав 73,2%.

У ході засідання також говорилося про те, що у зв'язку з обмеженим фінансуванням з держбюджету компенсаційних платежів за пільговий проїзд пасажирів міськелектротранспортом склалася критична ситуація з фінансовим станом КРПП "Кримтролейбус".

Крім того, залишаються невирішеними питання фінзабезпечення закачування води із Північнокримського каналу до Міжгірського водосховища, яке є основним джерелом водопостачання м. Сімферополя і Сімферопольського району.

Уряд автономії зобов'язав органи місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування в строк до 1 червня 2010 року забезпечити завершення робіт із проведення весняної акції "Чистий Крим" і підготовки об'єктів житлово-комунального господарства до проведення майбутнього курортного сезону.

Міністерство фінансів АРК зобов'язане забезпечити в повному обсязі щомісячну оплату послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, наданих організаціям, що фінансуються із бюджету АРК, і установам.

Рада міністрів Криму зобов'язала відповідні органи в строк до 15 квітня 2010 р. підготувати заходи щодо підготовки об'єктів і служб житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 рр. До 15 травня 2010 року розробити заходи щодо реалізації основних напрямів розвитку і реформування галузі ЖКГ на період 2010-2014 рр.