ua en ru

Уряд АРК призупинив дозвіл на землевідведення під індивідуальне дачне будівництво в районі Сімеїзу та Гурзуфу.

Рада міністрів АР Крим призупинила дію постанови Ради міністрів АРК від 16 березня 2010 року №104 "Про дозвіл громадянам України на розробку проекту землеустрою із відведення земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва (у районі сіла Обвальне міста Ялти)", яким громадянам України дозволялося розробляти проекти відведень земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва за межами населених пунктів на території Сімєїзької та Гурзуфської селищних рад міста Ялти. Про це повідомляє прес-служба уряду АРК.

На вказану постанову прокурор АРК вніс протест на підставі порушення вимог пункту 7 статті 118 Земельного кодексу України. Під час вирішення даного питання не було вивчено відповідність місця розташування земельних ділянок вимогам статей 84, 122, 15 Земельного кодексу України, Закону України "Про природно-заповідний фонд України".

Для ухвалення обґрунтованого рішення за наслідками розгляду протесту уряд Криму доручив Республіканському комітету із земельних ресурсів спільно із Республіканським комітетом з охорони навколишнього природного середовища і Республіканським комітетом із лісового і мисливського господарства до 14 квітня 2010 р. провести перевірки обставин, указаних у протесті прокурора АРК. Їм доручено за наслідками проведеної перевірки внести до Ради міністрів АРК пропозиції щодо розгляду протесту прокурора АРК на наступному засіданні Ради міністрів АРК.

Рада міністрів АРК також створила робочу групу із перевірки і підготовки пропозицій про приведення у відповідність з вимогами земельного законодавства, яку очолив заступник голови Радміну АРК Георгій Псарьов.