ua en ru

Рада суддів адмінсудів рекомендувала голові ВАСУ розглянути питання про доцільність перебування на посаді О.Бачуна.

Рада суддів адміністративних судів рекомендувала голові Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) Олександру Пасенюку розглянути питання про доцільність перебування на посаді голови Окружного адміністративного суду м. Києва Олега Бачуна. Відповідне рішення було прийняте сьогодні на засідання ради суддів адміністративних судів, передає кореспондент РБК-Україна.

Це питання рада розглядала на звернення групи народних депутатів України.

Також рада перенесла на наступне засідання заслуховування інформації О.Бачуна щодо організації роботи Окружного адміністративного суду м. Києва.

Нагадаємо, раніше О.Бачун програв черговий раунд у суді народному депутату від БЮТ Андрію Портнову. До цього Оболонський районний суд міста Києва відмовив голові ОАС Києва О.Бачуну у прийнятті 2 позовів відносно народних депутатів Андрія Портнова, Валерія Писаренка, Святослава Олійника і Володимира Пилипенка про захист честі, гідності і ділової репутації.
Народні депутати А.Портнов, В.Писаренко, С.Олійник і В.Пилипенко повідомили про численні зловживання і корупційні дії судді Окружного адміністративного суду Києва О.Бачуна. За результати наданої депутатами інформації, комітет Верховної Ради з питань правосуддя одноголосно прийняв рішення звернутися до Ради судді України з вимогою негайно звільнити суддю О.Бачуна за системні корупційні дії.