ua en ru

Рада Європи хоче почути оцінку вищих посадових осіб України щодо перспектив співробітництва, - Міністерство юстиції.

У ході візиту Президента України до Страсбургу для участі у сесії ПАРЄ Рада Європи хотіла би почути від вищих посадових осіб України фахову та політичну оцінку раніше затвердженого плану дій РЄ для нашої країни на 2008-2011 рр. Про це заявив представник генерального секретаря Ради Європи Акке Петерсон у ході зустрічі з міністром юстиції України Олександром Лавриновичем, передає прес-служба Міністерства юстиції.

За словами представника генсека РЄ, європейська сторона готова обговорювати та корегувати, відповідно до бачення нового керівництва української держави, плани співпраці у напрямках захисту прав людини, розвитку верховенства права, сприяння демократичним процесам.

Зокрема, за словами А.Петерсена, в Європі надають особливого значення раніше започаткованому співробітництву в рамках проектів з боротьби з корупцією, судовій реформі та іншим. Крім того, за словами представника генсека РЄ, європейську сторону цікавить позиція нового керівництва української держави щодо необхідності реформування системи прокуратури та пенітенціарної системи України.

Міністр юстиції України висловив переконання у незмінності прагнень України проводити реформи, у тому числі у напрямках, визначених зобов'язаннями нашої держави при набутті членства в Раді Європи. О.Лавринович запевнив представника РЄ, що Україна здійснюватиме демократичні реформи у тісній співпраці з європейськими інституціями та експертами Ради Європи.

Як повідомлялося, з 26 по 30 квітня 2010 р. в Страсбургу (Франція) відбудеться весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Передбачається участь у сесії Президента України Віктора Януковича.