ua en ru

Рада ЄС вирішила заборонити в'їзд і заморозити активи відповідальних за насильство, а також обмежити експорт в Україну

Рада міністрів закордонних справ Європейського союзу вирішив ввести персональні санкції проти осіб, яких вважає відповідальними за застосування сили під час зіткнень в Україні.

Рада міністрів закордонних справ Європейського союзу вирішив ввести персональні санкції проти осіб, яких вважає відповідальними за застосування сили під час зіткнень в Україні. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Ради ЄС, передає постійне представництво Польщі в ЄС у своєму Twitter.

"Рішення Ради ЄС: цільові санкції, включаючи заборону видачі віз і заморожування активів стосовно осіб, відповідальних за порушення прав людини", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Рада ЄС вирішила призупинити експортні ліцензії на обладнання, "яке може бути використане для внутрішніх репресій".

При цьому Рада ЄС, як наголошується, підтримує контакти простих громадян ЄС та України через лібералізацію візової процедури.

Раніше верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Кетрін Ештон закликала владу України зупинити насильство у країні.