ua en ru

Після наради Афганістан-НАТО сталася стрілянина, є загиблі

Після наради Афганістан-НАТО сталася стрілянина, є загиблі Фото: Абдул Разок (aljazeera.com)

Командир підтримки Місії НАТО в Афганістані Остін Міллер не постраждав

Начальник поліції Кандагара Абдул Разік був убитий, а двоє американських громадян отримали поранення під час стрілянини в офісі губернатора афганського міста незабаром після візиту генерала армії Сполучених Штатів, командувача "Місії рішучої підтримки НАТО і Сили США - Афганістан" Остіна Скотта Міллера. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на The National.

В результаті інциденту два громадянина США отримали поранення, повідомив прес-секретар НАТО. За його словами, під час інциденту загинув також місцевий оператор.

Командир підтримки Місії НАТО в Афганістані Остін Міллер не постраждав, пише видання.

"Сьогодні в кандагарском палаці сталася надзвичайна пригода. За попередніми повідомленнями, інцидент стався між афганцями. Два американці були поранені під час перестрілки, і вони були евакуйовані медичними працівниками", - сказав представник НАТО в афганській місії полковник Батіг Петерс.

Місцеві жителі в Кандагарі повідомили, що почули гучний вибух, а потім звуки стрілянини.

Генерал Разік, відомий як один з найбільш впливових представників силових структур на півдні Афганістану, був відомий нехтуванням правилами і порушенням прав людини, але також стояв за відносною стабільністю країни, яка залишалася вільною від Талібану, пише видання.

Нагадаємо, що в афганській провінції Парван п'ятеро чеських військових отримали поранення в результаті вибуху.