ua en ru

Співробітників ООН звинуватили в десятках сексуальних злочинів

Співробітників ООН звинуватили в десятках сексуальних злочинів Фото: миротворці ООН (flickr.com/un_photo)

Звернення стосуються злочинів, скоєних у різні роки в ЦАР, Південному Судані, Конго та Гаїті

Організація Об'єднаних Націй із липня по вересень 2017 року отримала 31 скаргу на своїх співробітників, що працюють у різних країнах світу, яких звинувачують у сексуальних насильствах при виконанні різних місій. Про це розповіли журналістам у прес-службі Генсека ООН, передає DW.

Зазначено, що звернення стосуються злочинів, скоєних у різні роки в Центральноафриканській Республіці, Південному Судані, Демократичній Республіці Конго та Гаїті. При цьому один випадок уже підтверджений, по 14-ти скаргах ведеться розслідування, інші знаходяться в стадії перевірки.

Наголошено, що жертвами сексуального насильства з боку співробітників ООН стали як мінімум 24 жінки і 6 дівчаток. При цьому велика частина звернень -12 - стосується військового персоналу миротворчих місій, 5 звинувачень висунуто проти співробітників Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

У прес-службі ООН уточнили, що після введення в січні 2017 року нової системи збору даних про звинувачення в сексуальній експлуатації та насильстві, в ООН стали надходити скарги, що стосуються подій, які відбулися кілька років тому. З потерпілими працюють адвокати ООН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Організація Об'єднаних Націй за 13 років отримала близько 2 тис. повідомлень про сексуальне насильство з боку миротворців.