ua en ru

Працівники МВС у Харкові ліквідували ОЗУ, яке розповсюджувало порнографічну продукцію через Інтернет.

Працівники управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Головного управління МВС України в Харківській обл. ліквідували організоване злочинне угрупування у складі трьох осіб, яке розповсюджувало порнографічну продукцію через Інтернет, повідомляє прес-служба МВС України. Зловмисники, використовуючи Інтернет, пересилали порнографічні матеріали до країн західної Європи, Росії та США. ОЗУ здійснювало свою діяльність з липня 2008 р. і використовували для цього 14 моделей.

Працівники міліції встановили й місце знаходження порностудії, інтернет-провайдера, яким користувалась студія для доступу до мережі Інтернет, IP-адресу та сайти, на яких здійснювалось розповсюдження порнографічної продукції.
Крім того, правоохоронцям вдалося з'ясувати й про спосіб отримання коштів за послуги - номер поточного рахунку, який був відкритий в одному з комерційних банків. Саме на цей рахунок і перераховувалися кошти, здобуті злочинним шляхом.
У результаті проведення санкціонованого обшуку у злочинців було вилучено сучасне комп'ютерне обладнання, на якому виготовлялась продукція порнографічного характеру, та кредитні картки, за допомогою яких проводилась конвертація коштів, здобутих незаконним шляхом.
За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 301 "Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів" КК України.