ua en ru

Працівники МВС ліквідували ОЗУ по збуту наркотичних речовин із річним прибутком у 17 млн грн.

Працівники МВС України ліквідували організоване злочинне угрупування (ОЗУ) по збуту наркотичних речовин із річним прибутком у 17 млн грн. Про це на прес-конференції повідомив начальник департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України Микола Андрєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, затримано четверо організаторів злочинного угруповання. Всі вони мали вищу освіту у галузі економіки та фармакології. Щоденний прибуток фіктивних фармацевтичних фірм, створених ними, складав 49 тис. грн, а річний - понад 17 млн грн.
Злочинці купували у виробника препарати, що містять наркотичні речовини, потім через низку підставних фірм ці медпрепарати реалізовувалися наркозалежним як через аптечні мережі, так і через продаж за допомогою Інтернет, і шляхом платних SMS.
Злочинна група діяла в масштабах всієї країни близько двох років.
Наразі слідчі МВС України працюють над виявленням та затриманням інших учасників та посібників затриманих лідерів угрупування. Також опрацьовуються можлива причетність до угрупування посадовців, які реєстрували підставні фармацевтичні фірми на підставі фіктивних документів.
При обшуках у затриманих вилучено 7 млн грн, дорогий автомобіль та накладено арешт на 3 квартири.