ua en ru

Співробітник білоруського телеканалу засуджений до 2 років позбавлення волі за трансляцію "відео для дорослих" у прямому ефірі

Відеоінженер білоруського музичного телеканалу отримав два роки колонії загального режиму за трансляцію порноролика в прямому ефірі. Про це повідомляє BBC.

У місцях позбавлення волі за рішенням суду Партизанського району Мінська до колишнього співробітника "БелМузТВ" будуть застосовані додаткові заходи безпеки та лікування.

Інцидент стався в середині квітня. Телеканал, безупинно віщає в кафе, барах, великих мінських торгових центрах, о четвертій годині дня раптом показав здивованим глядачам виступ популярної, але не транслюється в Білорусії групи "Ляпіс Трубецькой", а потім більше 10 хвилин демонстрував порно.

Трансляція не без праці була перервана прибула в будівлю редакції програм "БелМузТВ" міліцією: виявилося, що відеоінженер самовільно "відкоригував" плей-лист каналу і покинув робоче місце, закривши апаратну і зламавши в замку ключ.

Молодий чоловік покинув Мінськ, але наступного дня був затриманий в Могильові, місті, де народився.

За матеріалами слідства, незадовго до інциденту інженер розлучився і важко переживав сімейні негаразди. Суд взяв до уваги твердження свідків про те, що молода людина стала зловживати спиртним і висловлював намір покінчити з життям.

Ситуація з демонстрацією порно широко обговорювалася в Мінську, і, на думку ряду оглядачів, побутові причини такого своєрідного вчинку, оголошені в суді, покликані заспокоїти частину білоруської публіки, готової бачити в діях телевізійника соціально-політичний протестний контекст.