ua en ru

Сотні талібів скоїли напад на поліцейські пости на північному сході Афганістану

В Афганістані сотні талібів скоїли напад на поліцейські пости у віддаленій провінції Нурістан на північному сході країни, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство DAPD.

За словами начальника місцевої поліції генерала Шамс-уль-Рахмана Західа, близько 400 бойовиків у вівторок, 10 травня, на світанку атакували КПП біля казарм поліцейських-резервістів поблизу адміністративного центру Нурістана - міста Парун. Поліція попросила допомоги у афганської армії і НАТО, проте ті поки не відреагували, заявив Ш.Захід.

Це вже друга великомасштабна вилазка талібів за останні кілька днів. Тільки в кінці минулого тижня бойовики здійснили напад у місті Кандагар на півдні Афганістану. У результаті було вбито 23 талібів. За заявою руху "Талібан", дані операції ніяк не пов'язані з ліквідацією в Пакистані глави терористичної мережі "Аль-Каїда" Усами бен Ладена і є частиною запланованого весняного наступу.

У провінції Нурістан поблизу кордону з Пакистаном розміщено мало солдатів афганської армії і НАТО. Формування талібів та інших повстанських угруповань контролюють значну частину провінцій Нурістан, Кунар та інших районів на північному сході Афганістану. Вони влаштовують напади з прикордонної території суміжної Пакистану. За словами генерала Ш.Західа, в нинішній вилазці бойовиків в Нурістані брали участь пакистанці і араби.