ua en ru

За сотні побитих журналістів під час Майдану нікого не покарали, - НСЖУ

За сотні побитих журналістів під час Майдану нікого не покарали, - НСЖУ Фото: журналісти (flickr.com/unisgeneva)

З листопада 2013 року по лютий 2014 року на Майдані постраждав 271 журналіст

У Національній спілці журналістів України (НСЖУ) констатують відсутність прецедентів покарання за жорстокі побиття журналістів під час Майдану. Про це йдеться у повідомленні на сайті НСЖУ.

Як зазначається, у період з листопада 2013 року по лютий 2014 року трапився 271 інцидент побиття журналістів на Майдані. Разом з тим, у НСЖУ додаються, що попри розголос справ і обіцянки правоохоронців та представників влади, журналісти, які постраждали на Майдані, наголошують на нерозслідуваності нападів та непокараності злочинців.

"Показові справи, якими звітувала Генпрокуратура та Адміністрація президента, розсипаються, а свідчення постраждалих журналістів ігноруються. Маємо ганебні вироки причетному до вбивства В’ячеслава Веремія Крисіну, виправдання міліціонерів, що жорстоко побили черкаського фотокора Ігоря Єфімова та нові обіцянки про пріоритетність майданівських "справ честі", - заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Як повідомляється, за даними аналітичного звіту НСЖУ, за час подій на Майдані найбільше нападів на журналістів, крім Києва, було у Харкові, Черкасах, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі та Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом 2014 року на непідконтрольних територіях Донбасу були захоплені силою близько 50 редакцій.