ua en ru

Склад уряду може бути змінений до формування у Верховній Раде нової коаліції, - М.Оніщук.

Склад уряду може бути змінений до формування у Верховній Раде нової коаліції. Про це журналістів повідомив міністр юстиції Микола Оніщук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Члени уряду можуть бути призначені, зокрема на вакантні посади, згідно відповідному провадженню прем'єр-міністра, як це передбачено Конституцією, законом України про Кабінет міністрів, регламентом Верховної ради, зміни до складу уряду можуть бути внесені... Рішення щодо складу Кабміну ухвалює коаліція, коаліція дає доручення прем'єр-міністрові і прем'єр-міністр у виконання цього доручення вносить провадження... Все, що стосується уряду в компетенції правлячої коаліції. Якщо вона здатна забезпечити голосуванням внесення змін до складу уряду, вона може такі пропозиції вносити і реалізовувати", - сказав М.Оніщук.

Нагадаємо, раніше голова фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко готова на будь-яке переформатування Кабміну для зміцнення коаліції. Відповідаючи на запитання, на які конкретно посади міністрів можуть претендувати представники від НУ-НС, він відповів: "На будь-які".

"Там, де на раді коаліції, ми бачимо, що це буде підсиленням уряду, ми обов'язково це підтримуємо, це однозначно. Зараз уряд вже другий рік поспіль працює в режимі надзвичайно тяжкої економічної ситуації, і вона буде покращуватися дуже важко", - зазначив І.Кириленко. Водночас він наголосив, що фракція НУ-НС сама повинна визначитись зі своїми кандидатурами на посаду міністрів.