ua en ru

Соратник Клінтон переконаний у наявності у ФБР доказів зв’язків Трампа з Росією

Соратник Клінтон переконаний у наявності у ФБР доказів зв’язків Трампа з Росією Фото: Гаррі Рід підозрює наявність у ФБР доказів зв'язку Трампа з РФ

Лідер демократів у Сенаті США Гаррі Рід також припускає, що глава ФБР міг порушити закон

У ФБР є докази зв'язків кандидата в президенти США від республіканців, мільярдера Дональда Трампа і його оточення з російським урядом. Про це йдеться в заяві лідера демократів у Сенаті США Гаррі Ріда.

У зв'язку з цим, Рід зажадав від глави ФБР Джеймса Комі оприлюднити інформацію про зв'язки Дональда Трампа з Росією.

"Під час контактів з вами та іншими найвищими посадовими особами у сфері національної безпеки стало зрозуміло, що у вас є сенсаційна інформація про тісний зв'язок і координацію між Дональдом Трампом, його ключовими радниками і російським урядом, який відкрито висловлює ворожість до США, і який Трамп постійно хвалить", - каже Рід.

Рід також дорікнув главі ФБР подвійними стандартами при обробці конфіденційної інформації з метою підіграти на виборах одній з партій.

З його слів, рішення Комі про поновлення розслідування у справі Хілларі Клінтон, можливо, протизаконне, оскільки потенційно може сильно вплинути на результат передвиборної кампанії.

Рід вважає, що розкриття головою ФБР інформації про поновлення слідства у справі Клінтон за 10 днів до виборів може бути порушенням "акта Хетча", в якому йдеться, що представникам виконавчої влади заборонено впливати на перебіг виборів.

"Своїми упередженими діями ви, можливо, порушили закон", - заявив Рід.

Нагадаємо, конгресмен від Демократичної партії Тім Райан припустив, що РФ може бути причетна до розслідування ФБР справи про електронну пошту Хілларі Клінтон.