ua en ru

Повідомлення про напад на журналістів на 211 окрузі, не відповідають дійсності, - УМВС у Вінницькій області

Активно розповсюджуються повідомлення про напад на журналістів ТВі в ОВК №211 (Вінниця) не відповідають дійсності. Про це заявила з місця подій представник УМВС України у Вінницькій області Ганна Олійник.

«Ці повідомлення є прикладом маніпулювання громадською думкою», - підкреслила Олійник.

За її словами, сьогодні близько 9:00 голова ОВК оголосила технічну перерву і попросила всіх присутніх у залі (представників учасників виборчого процесу і журналістів) покинути приміщення. «Всупереч цьому, п'ятеро чоловік, серед яких були два народних депутати і особи, які назвались журналістами телеканалу, намагалися увірватися в зал засідань. Журналісти не надали ніяких посвідчень і не мали відповідної акредитації. На зауваження глави комісії вони не відреагували, потім голова ОВК звернулася за допомогою до працівників міліції, які перешкодили спробам зазначених осіб увійти до приміщення, де знаходилися члени ОВК. Працівники «Беркута» блокували вхід до зали засідань, ніяких силових заходів до зазначеним особам не застосовували. Після цього оператор телеканалу мав можливість знімати те, що відбувається в приміщенні залу засідань ОВК під час технічного перерви, з коридору через скляні двері», - стверджує Олійник. Вона додала, що свідками інциденту були спостерігачі від ОБСЄ.

Також на дану хвилину, за інформацією прес-служби УМВС у Вінницькій обл., від представників ЗМІ не надходило ніяких заяв про перешкоджання професійній діяльності або про фізичне насильство.

Міліція діяла в межах правового поля, не втручаючись у виборчий процес. Зараз працівники міліції продовжують забезпечувати правопорядок на ОВК, сказано в повідомленні прес-служби УМВС.

Читайте також: ЦВК підрахувала 100% голосів на окрузі № 11: переміг самовисуванець Домбровський