ua en ru

У Сомалі вбито племінника Президента

У Сомалі вбито племінника Президента Фото: Associated Press

Будучи "дуже важливою офіційною особою у президентському палаці", Лібан Осман мав очолити столичний госпіталь у Могадішо

Бойовики з екстремістського угрупування "Аш-Шабаб" убили в середу племінника Президента Сомалі Хасана Шейха Мохамуда. Про це з посиланням на місцеву поліцію повідомляє Reuters.

За даними силовиків, екстремісти розстріляли у столиці Могадішо автомобіль, у якому знаходився Лібан Осман, а також адвокат на ім'я Абдікадер Мохамед.

Як зазначається, Осман, який повернувся нещодавно з-за кордону, мав очолити столичний госпіталь.

Представник "Аш-Шабаб" Шейх Абдіазіз Абу Мусаб підтвердив факт атаки на племінника глави держави, зазначивши, що Осман "був дуже важливою офіційною особою у президентському палаці".

Конфлікт у Сомалі триває з початку 1990-х років. Країна в результаті протистояння, як стверджують в ООН, зіткнулася з найгострішою гуманітарною кризою, яка поставила значну частину населення в залежність від зовнішньої допомоги.

На даний час сомалійські війська за підтримки Місії Африканського союзу в Сомалі (АМІСОМ), що нараховує 22 тис. солдатів, протистоїть бойовикам "Аш-Шабаб", які здійснюють збройний опір і час від часу влаштовують теракти, в тому числі в Могадішо.

Нагадаємо, наприкінці червня в результаті теракту в Сомалі загинули щонайменше 30 людей.