ua en ru

У Сомалі в результаті нападу на готель загинули 14 людей

У Сомалі в результаті нападу на готель загинули 14 людей Фото: в результаті теракту в Могадішо отримала поранення 21 людина

Відповідальність за теракт взяло ісламістське угруповання "Аш-Шабаб"

В сомалійській столиці Могадішо в результаті нападу бойовиків радикального ісламістського угруповання "Аш-Шабаб" на готель Somali Youth League загинуло 14 осіб. Про це повідомляє Associated Press.

З 14 загиблих - п'ять бойовиків і дев'ять місцевих жителів. Щонайменше 21 людина отримала поранення.

"До нас надійшла 21 людина з пораненнями в результаті вибухів, зараз вони проходять лікування в лікарні", - повідомив директор лікарні в Могадішо Мохаммед Аббас.

У Сомалі в результаті нападу на готель загинули 14 людей

Фото: госпіталізація постраждалого в результаті теракту

За інформацією місцевої поліції, терорист-смертник протаранив на машині вхід в готель, а потім кілька озброєних бойовиків після перестрілки з охороною будівлі проникли всередину готелі.

У Сомалі в результаті нападу на готель загинули 14 людей

Фото: місцеві жителі допомагають постраждалому

У Сомалі в результаті нападу на готель загинули 14 людей

Фото: поранені сомалійці в машині швидкої допомоги

Готель, на який напали терористи, відвідують урядові чиновники та бізнесмени, він розташований навпроти палацу сомалійського президента.

Угруповання "Аш-Шабаб" має тісні зв'язки з міжнародною терористичною організацією "Аль-Каїда". Воно веде збройну боротьбу проти центрального уряду Сомалі і перешкоджає гуманітарній діяльності ООН.

Нагадаємо, в столиці Сомалі Могадішо сьогодні, 26 лютого, прогриміли два сильні вибухи і було скоєно напад на готель Somali Youth League.