Соки в Україні до кінця 2006 р. подорожчають на 10%, - експерт.

До кінця 2006 р. на українському ринку соків відбудеться підвищення ціни в середньому на 10%. Про це повідомив виконавчий директор ТОВ "Сандора" Ігор Ланда. Він зазначив, що таке підвищення ціни є наслідком як світового подорожчання сокових концентратів, зокрема, так званої цитрусової групи, яка вже подорожчала в два рази в порівнянні з 2005 р., так і внутрішніх чинників: неврожай фруктів в Україні та здороження енергоресурсів. За словами І.Ланди, енергоресурси у собівартості виробництва соків складають незначний відсоток, однак вони суттєво впливають на виробництво сировини. Окрім того, він зазначив, що компанії–виробники соків змушені підвищувати ціни на свою продукцію шляхом встановлення середньозваженої ціни на всі види соків. Так, соки з імпортної сировини подорожчали найбільше, а соки з овочів українського виробництва змінюються в ціні несуттєво. Тому на сьогодні відбувається дотація соків з імпортної сировини за рахунок соків з вітчизняної.
On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся