ua en ru

Кабмін планує скоротити термін видачі закордонних паспортів до 20 днів, - Яценюк

Кабінет міністрів України планує скоротити термін видачі паспортів для поїздок за кордон до 20 днів. Про це сьогодні під час презентації біометричних паспортів в Кабміні заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Строк видачі паспортів регулярний зараз 30 днів ми скорочуємо до 20, зараз за прискореною процедурою - 10 днів, ми скорочуємо до 7. Треба працювати над тим, щоб ще скоротити терміни видачі паспортів",- заявив Яценюк.

За його словами, в даний час термін видачі закордонних паспортів гальмується із-за транспортування документів з Києва на місця.

"Я так розумію, основна проблема, що вони друкуються тут в Києві на поліграфкомбінаті "Україна" і їх треба доставити безпосередньо в області - це проблема фізичного транспорту", - зазначив Яценюк.

Крім того, має бути скорочено і кількість квитанцій, які необхідно сплатити при оформленні паспорта.

"Зараз людина повинна платити 3 квитанції, наскільки мені відомо, це треба звести в одну, повинен бути один платіж - спростити для людини максимально все, щоб було швидко, просто, щоб не бігати по касах і не виписувати десятки квитанцій",- зазначив прем'єр.

Нагадаємо, в Україні з 12 січня почне видачу біометричних паспортів для поїздок за кордон.