ua en ru

"Укргазбанк" ухвалив збільшення статутного капіталу банку на 1,9 млрд грн.

Позачергові загальні збори акціонерів АБ "Укргазбанк" ухвалили збільшення статутного капіталу банку на 1,9 млрд грн шляхом додаткової емісії акцій. Про це РБК-Україна по завершенню зборів повідомив заступник міністра фінансів Андрій Кравець. Головуючим на зборах був глава правління "Укргазбанку" Олександр Морозов, за питання щодо збільшення статутного капіталу, проведення допеміссії і призначення органу, який відповідатиме за проведення допеміссії, голосували пакетом, тому збори акціонерів тривали менше години. Згідно з рішенням зборів, статутний капітал "Укргазбанку" буде збільшений шляхом допеміссії, яка, як очікується, пройде в 2 етапи. Початок першого етапу запланований на 30 грудня 2009 р., другого - на 11 січня 2010 р.

Раніше Кабінет міністрів України схвалив збільшення частики держави у статутному капіталі ПАТ "Укргазбанк" з 81,5789% до 87,7193%. Згідно з постановою, держава бере участь у капіталізації ПАТ "Укргазбанк" шляхом придбання акцій додаткової емісії зазначеного банку в сумі 5 млрд грн в обмін на облігації внутрішньої державної позики. Міністерству фінансів необхідно здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики на зазначену суму із строком погашення у 2017-2020 рр. рівними частинами та відсотковою ставкою доходу на рівні 9,5% річних.

Нагадаємо, уряд 10 червня 2009 р. ухвалив рішення про входження до акціонерного капіталу "Укргазбанку". 9 червня до фінустанови була введена тимчасова адміністрація терміном на 6 місяців. Рекапіталізація банку була проведена в липні 2009 р. Уряд вніс в банк 3,1 млрд грн і отримав 84,21% акцій.