ua en ru

Знятий з виборів представник "Батьківщини" оскаржить рішення партії в суді

Знятий з реєстрації опозиціонер Анатолій Кичинський не буде агітувати за представника "Удару" та планує судитися із "Батьківщиною". Про це екс-кандидат у народні депутати від "Батьківщини" по Комсомольському виборчому округу № 183 Кичинський сказав 17 жовтня на прес-конференції, повідомляє Комітет виборців України (КВУ).

Кичинський заявив, що він відмовився знімати свою кандидатуру, але на його позицію партійне керівництво не звернуло ніякої уваги та прийняло рішення про зняття його кандидатури. Екс-кандидат вважає, що його зняли незаконно з порушенням виборчого законодавства та статуту партії.

"Для таких дій необхідна заява учасника виборчої кампанії із згодою на зняття кандидатури, але я такої заяви не писав. Зараз я з цього приводу спілкуюся із юристами та буду подавати заяву до суду" - відзначив Кичинський.

Відзначимо, політична партія має всі повноваження звернутися до ЦВК із заявою про скасування реєстрації кандидата у народні депутати України згідно порядку, передбаченим п. 2 .ч.4 ст. 61 закону України "Про вибори народних депутатів України".

Читайте також: ЦВК скасувала реєстрацію 26 мажоритарників від "Батьківщини"

Нагадаємо, вибори до ВР відбудуться 28 жовтня 2012 р.