ua en ru

Чи зможе "омікрон" призвести до нової хвилі пандемії: прогноз розробників вакцини AstraZeneca

Чи зможе "омікрон" призвести до нової хвилі пандемії: прогноз розробників вакцини AstraZeneca Фото: новий штам коронавірусу "омікрон" не повинен спричиниту нову хвилю пандемії (Getty Images)

Новий штам коронавірусу "омікрон" навряд чи нестиме загрозу для вакцинованих людей. Та мало ймовірно, що він зможе спричинити нову хвилю пандемії у світі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву директора Оксфордської групи вакцин Эндрю Полларда, якого цитує The Guardian.

"Новий виток пандемії серед вакцинованих малоймовірний. Незважаючи на мутації, що існують в інших варіантах, вакцини продовжували запобігати дуже важким захворюванням, оскільки ми пройшли через Альфу, Бету, Гамму і Дельту", - зазначив Поллард.

За його словами, в разі потреби розробка нової вакцини, вже проти цього нового штаму, може бути здійснена за короткий час.

"Ми налаштовані оптимістично, тому що вакцини, теоретично, повинні працювати і захищати від ускладнень у разі цього штаму. Однак, щоб переконатися в цьому, знадобиться кілька тижнів", - додав він.