ua en ru

Смоленська катастрофа: в труні Качиньського виявили останки інших тіл

Смоленська катастрофа: в труні Качиньського виявили останки інших тіл Фото: смоленська катастрофа

У труні виявлені останки двох інших людей

У труні президента Польщі Леха Качинського, який загинув у смоленській катастрофі, виявлені останки двох інших людей. Про це заявив заступник генерального прокурора країни Марек Пащонек, повідомляє польське видання Rzeczpospolita.

При цьому заступник генпрокурора заявив, що вважає правильним рішення скоротити до мінімуму обсяг видаваної інформації про хід ексгумації тіл загиблих.

"Кожен раз дії прокурорів обговорюються з членами сімей (загиблих, - ред.) Переговори йдуть важко, що абсолютно зрозуміло", - зазначив Пащонек.

Він зазначив, що не отримував повідомлень про непрофесійність або неприйнятність дій співробітників прокуратури.

За словами заступника генпрокурора, слідство не має висновків експертів за підсумками розтину. Він повідомив, що перші підсумки аутопсії будуть опубліковані в червні.

Пащонек також зазначив, що в прокуратурі хотіли б, щоб експерти видали "комплексну думку" про причини смерті пасажирів літака. Остаточні підсумки розтину жертв попередньо будуть опубліковані в квітні 2018 року.

Чиновник уточнив, що фрагменти інших тіл в гробах загиблих були знайдені в дев'яти випадках, також "є два випадки заміни тіл".

Нагадаємо, в труні стюардеси Наталії Янушко, яка загинула в смоленській катастрофі, знайдені останки п'яти інших людей.