ua en ru

Смертельна ДТП з патрульними у Чернівцях: прокуратура оприлюднила відео з камери спостереження

Смертельна ДТП з патрульними у Чернівцях: прокуратура оприлюднила відео з камери спостереження Фото: ДТП в Чернівцях (facebook.com/oleg.pelepiuk)

На відео чітко видно, як атомобіль рухається вулицею Руською, де згодом сталась аварія

У рамках розслідування справи дорожно-транспортної пригоди із автомобілем патрульної поліції у Чернівцях, внаслідок якої загинув пішохід, прокуратура області оприлюднила відео із камери зовнішнього спостереження. Про це йдеться у повдіомленні прес-служьи прокуратури Чернівецької області на сторінці у Facebook.

На відеозаписі, оприлюдненому у середу, 26 вересня, видно, як автівка патрульних, причетна до смертельної ДТП 16 вересня, рухається вулицею Руською у бік тої ділянки, де згодом сталась аварія.

Днем раніше, 25 вересня заступник начальника Управління служби безпеки України у Чернівецькій області Юрій Хулмурзаєв та заступник прокурора Чернівецької області Олег Пелепюка під час брифінгу повідомили, що відео з реєстратора в автівці патрульних відсутнє.

Як повідомляє місцеве видання "Чернівецький промінь", за словами посадовців, відеореєстратор з автівки одразу після аварії забрала патрульна поліцейська.Начебто вона намагалася зберегти пристрій, оскільки перехожі намаглися забрати відеореєстратор.

Проте, як пізніше виявили експерти, запис на відеореєстраторі був відсутній. В СБУ повідомили, що прилад відправлять на перевірку до Києва, аби дізнатися, чи запис не здійснювався взагалі, чи, можливо, відео витерли.

Нагадаємо, в ніч на 16 вересня у Чернівцях близько 3 години ночі автомобіль патрульної поліції збив пішохода. Згодом стало відомо, що результаті ДТП загинув 23-річний житель села Горбова Чернівецької області.

За фактом аварії з автомобілем патрульної поліції у Чернівцях, внаслідок якої загинув пішохід, місцева прокуратура відкрила кримінальне провадження.