ua en ru

Смерть активіста Вербицького настала в результаті переохолодження, - МВС

Смерть активіста Євромайдану Юрія Вербицького, який був викрадений разом з Ігорем Луценком з Олександрівської лікарні в Києві, настала в результаті переохолодження.

Смерть активіста Євромайдану Юрія Вербицького, який був викрадений разом з Ігорем Луценком з Олександрівської лікарні в Києві, настала в результаті переохолодження. Про це повідомив прес-секретар відділу зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Київській області Микола Жукович, передає радіо "Свобода".

"Експерт повідомив, що смерть настала від переохолодження, а тілесні ушкодження, які отримав цей осіб, не пов'язані зі смертю Юрія Вербицького", - зазначив Жукович.

Він не уточнив про які саме тілесні ушкодження йдеться, оскільки, за його словами, ще не отримано перелік пошкоджень від судмедексперта.

"На те й відкрито кримінальну справу за фактом вбивства, щоб ми в результаті оперативно-розшукових слідчих дій встановили осіб, які вивезли і викинули його на холод вмирати. Для цього необхідно відтворити останні години життя, встановити з ким він спілкувався, з ким він був, принаймні, намагатися встановити причини, чому саме його забрали і вивезли, і чому йому зв'язували руки скотчем", - підкреслив Жукович.

На питання допитували у цій справі Ігоря Луценка, якого викрали разом з Вербицьким, він відповів, що "є протоколи допиту Ігоря Луценка, який давав свідчення в Києві, але тепер, коли у нас тепер вже є факти і встановлено особу загиблого, то ми ще будемо допитувати Ігоря Луценка".

Він також повідомив, що тіло Вербицького вже віддали рідним.