ua en ru

"Смарт-Холдинг" заявляє про проведення незаконних обшуків спецслужбами

Представники Служби безпеки України в п'ятницю 22 липня провели обшуки в офісах представництва компанії Regal Petroleum в Україні (с. Яхники, Полтавської області), компанії "Смарт Мерітайм Груп", а також в офісі мажоритарного акціонера банку "Юнекс", що входять в сферу інтересів компанії "Смарт-Холдинг". Про це йдеться в заяві "Смарт Холдингу".

Бенефіціаром компанії є один з лідерів "Опозиційного блоку" Вадим Новинський. У компанії заявляють, що "слідчі дії здійснювалися в рамках кримінального провадження про нібито "причетність підприємств холдингу до фінансування тероризму".

За даними компанії, обшуки проводилися на підставі сумнівних рішень судів. Компанія заявляє, що дії спецслужб стали інструментом влади для боротьби з політичними опонентами.

"Смарт-Холдинг офіційно заявляє, що ні керуюча компанія, ні підприємства, ні її бенефіціар - один з лідерів Опозиційного блоку Вадим Новинський - не мають ніякого відношення до цих надуманих звинувачень. Дивує той факт, що влада не знаходить більш ефективного застосування зусиль спецслужб, перетворюючи їх в інструмент банальної неприкритою розправи над політичними опонентами", - йдеться в заяві.

Підкреслюється, що "на словах декларуючи прихильність європейському курсу і створення максимально сприятливого клімату для залучення іноземного інвестора, влада в той же час направляє оперативників в українське представництво міжнародної компанії Regal Petroleum".

"Таким чином наноситься прямий комерційний збиток не тільки компанії, акціонерами якої є британські піддані і акції якої торгуються на Лондонській фондовій біржі, але й непоправного удару інвестиційному іміджу країни в цілому. Переконані, що сьогоднішні події – це чергова спроба влади залякати політичних опонентів. Ці дії в стилі найвідоміших диктатур ведуть країну до прірви бездержавності і економічної руїни", - резюмували в компанії.