ua en ru

Випадок сибірської язви зареєстровано у Харківській області

Випадок сибірської язви зареєстровано у Харківській області Фото: випадок сибірської язви зареєстровано у Харківській області

Тривають дезінфекційні заходи

Випадок сибірської язви зареєстровано у м. Чугуїв Харківської області. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області.

"Фахівцями Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області, ДУ "Харківський ОЛЦ ДСЕСУ", Головного управління ветеринарної медицини в Харківській області проводиться епідрослідування випадку сибірки зареєстрованого у свиноматки, яка утримувалася у приватному секторі м. Чугуїв", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за результатами дослідження м'яса тварини проведеного Чугуївською міжрайонною державною лабораторією ветеринарної медицини виявлено збудника сибірки.

"При проведенні епідрозслідування встановлено коло осіб, які мали контакт з хворою твариною, вживали в їжу м'ясо та сало хворої тварини. За контактними встановлено медичне спостереження протягом 8 діб та призначено хіміопрофілактику. Фахівцями ветеринарної служби за адресами мешкання контактних вилучено залишки м'яса та сала хворої тварини, тривають дезінфекційні заходи", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Чугуїв наразі не визначено як стаціонарно неблагополучний пункт з сибірки. Разом з тим, на території Чугуївського району знаходиться 12 стаціонарно неблагополучних пунктів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Житомирській області на території мисливського клубу було виявлено 7 трупів диких кабанів, при дослідженні яких встановлено діагноз - африканська чума свиней (АЧС).