ua en ru

Дуже багато західних держав уникають важких рішень в економіці, - міністр фінансів Великобританії

Дуже багато західних держав уникають важких рішень економічних проблем. Про це заявив міністр фінансів Великобританії Джордж Особорн на конференції МВФ і Світового банку в Токіо, передає Reuters. За словами голови фінансового відомства Сполученого Королівства, світова економіка зараз стикається з потрійним викликом з боку боргової кризи в єврозоні, проблем з величезним дефіцитом бюджету США і уповільненням економічного зростання в економіках, що розвиваються.

"Урок, який ми повинні винести з того, що відбувається в світі, полягає в тому, що ми повинні визнавати проблеми і вирішувати їх. На жаль, дуже багато західних держав вважають за краще просто не помічати викликів", - сказав Осборн.

Відзначимо, що МВФ прогнозує в 2012 р. скорочення економіки Великобританії на 0,4% і закликає консерваторів відмовитися від екстрених заходів зі скорочення витрат державного бюджету. Проте Осборн заявив, що курс на бюджетну економію буде продовжений.

"Західні держави стикаються з дилемою: тонути або плисти. У Великобританії ми визнаємо наші проблеми і проводимо реформи, щоб вирішити питання із заборгованістю", - підкреслив Осборн.

Читайте також: Для виходу з кризи Греції необхідна довгострокова програма реформ економіки, - міністр фінансів Німеччини