ua en ru

Слід чекати підвищення цін на цукор на внутрішньому ринку на 1-2 %, - експерт.

Слід чекати тенденції до підвищення цін на цукор на внутрішньому ринку на 1-2%, з урахуванням транспортних витрат. Таку думку висловив РБК-Україна директор інституту економічного прогнозування НАНУ Валерій Геець, коментуючи підвищення цін на цукор-сирець на світових біржах вперше за 15 років - за 20 центів/фунт. "Якщо ціни на зовнішньому ринку виросли, то вони виростуть і на внутрішньому ринку, - відзначив експерт. - Адже виробник за низькими цінами не поставлятиме цукор на внутрішній ринок. Він поставлятиме продукцію на експорт". На думку В.Гейця, споживання цукру на внутрішньому ринку може скоротитися, світові запаси цукру впадуть, і наступного року наші аграрні господарства посіють більше цукрового буряка. "Підвищення ціни на цукор-сирець на світовому ринку, викликане падінням урожаїв цукрового очерету основних світових експортерів в Індії і Бразилії, відкриває можливості для наших товаровиробників, - вважає експерт. - Можна вирощувати більше цукрового буряка і поставляти більше цукру на експорт, що вкрай вигідно в умовах зростання світових цін на цукор".