ua en ru

Слідство розглядає дві версії ДТП з бійцями АТО, - Ярема

Слідство розглядає дві версії ДТП з бійцями АТО, - Ярема

Генеральна прокуратура України розглядає дві версії дорожньо-транспортної пригоди, в якій постраждали бійці антитерористичної операції. Про це повідомив генпрокурор Віталій Ярема, передає прес-служба Президента України.

"Віталій Ярема повідомив, що в ДТП загинули 12 військових. Крім того, було відзначено, що результати тесту на алкоголь водія Краза були негативними. За словами Генпрокурора, ведеться розслідування та опрацьовуються версії причин ДТП, у тому числі дві основні - порушення правил дорожнього руху, несправність автобуса, яким їхали військові", - йдеться в повідомленні.

Також за дорученням Президента була створена " гаряча лінія " при Міністерстві внутрішніх справ, яка зобов'язана повідомляти про стан здоров'я військовослужбовців, що потрапили в ДТП.

Крім того, Порошенко доручив створити спеціальну комісію на чолі із заступником головного військового прокурора Генпрокуратури Максимом Якубовським для з'ясування причин і встановлення винних в інциденті У її склад увійшли шість слідчих Генпрокуратури.

Нагадаємо, 5 січня 2015 близько 19:00 на відрізку траси Київ-Довжанський сталося ДТП, в результаті якого, за уточненими даними, загинули 12 і отримав травми 21 військовослужбовець Національної гвардії України.