ua en ru

Слідство щодо розстрілу активістів Євромайдану затягується через знищені докази, - Аваков

Голова міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив довготривалість слідства розстрілу мітингувальників на Майдані в Києві тим, що знищено велику кількість матеріалів відеоспостереження.

Голова міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков пояснив довготривалість слідства розстрілу мітингувальників на Майдані в Києві тим, що знищено велику кількість матеріалів відеоспостереження. Про це Аваков повідомив РБК-Україна в кулуарах Верховної Ради України.

"Спитайте в них (депутатів фракції Партії регіонів), чому знищені всі записи і матеріали відеоспостереження і прослуховування за цей час? Чому із СБУ вивозили КАМАЗами апаратуру, а машини "семірки" вивозили трейлерами в Крим, вантажили на трейлери і вивозили . І таких питань мільйони", - сказав Аваков.

Він вважає, що звинувачення депутатів від ПР у бік МВС щодо затягування слідства безпідставні, а створювати тимчасову парламентську слідчу комісію нема потреби.

"Це хамство, вони співавтори всього цього процесу і тепер так себе ведуть. Навіщо якась слідча комісія, коли працює група із близько 100 слідчих. Невже депутати справляться краще ніж слідчі?" - зазначив Аваков.